Rot med tele- og datakablinger?
Snakk med Per Jacobsen!

Byggenytt ble med Per Jacobsen, daglig leder i TelCall AS, til en mindre forlagsbedrift i Oslo, for å se på et installasjonjobb han nettopp har gjort for forlaget. Dette er et stykke arbeid han er stolt av og gjerne viser fram, og som oppdragsgiveren har gitt ham mye skryt for.

Utgangspunktet var installasjon av et tele- og dataanlegg i lokaler i en gammel bygning med trange og uhensiktsmessige rom for slike installasjoner. Dette er imidlertid en utfordring han liker. Det gjelder å tenke praktisk, og finne fram til smarte løsninger som også er ryddige og oversiktlige, og ser pene ut.

Og resultatet har blitt bra som det vil fremgå av bildene. Byggenytt har sett mye rart med hensyn til kabler i vase rundt datamaskiner og telefonsystemer, og hvem har ikke det. Hos forlaget treffer vi forlagets datakonsulent som er meget imponert over TelCalls installasjon. Som selvstendig datakonsulent med mange små og mellomstore kunder, kan han berette om det utroligste rot på overraskende mange arbeidplasser.

TellCall er lokalisert på Sofiemyr, og tar oppdrag hovedsaklig i Oslo og Akershus for mindre bedrifter fra 1 til 50 brukere. TelCall tar også større oppdrag, men da i samarbeid med partnerbedrifter. TelCall driver salg, service og installasjonsarbeider innen tele- og datakabling, det være seg analoge og ISDN-telefonsystemer, callingsystemer og dørtelefonanlegg, for det meste dekket av Alcatel-produkter.

TelCall som ble etablert første gang i 1991, ble oppkjøpt av Merkantildata i 1999 da IT-giganten hadde stor appetitt. Etter karantenetiden som utløp tidlig 2002, begynte det å klø i Jacobsens installatørfingre og han etablerte firmaet på nytt. Jacobsen som er Drøbaksgutt på sin hals, er nå i god gang med å bygge firmaet opp til gammel styrke, det vil si 5 ansatte.

- Det er stort nok for meg, uttaler han. Med liten organisasjon får man et personlig forhold til kundene.

Per Jacobsen i TelCall AS, gjør ryddige og oversiktlige tele- og datainstallasjoner.
Klikk for større bilde